عوارض قرص ضد بارداری روی مغز
مجله خبری لحظه نما:قرص های ضد بارداری عوارض جانبی دردسر سازی دارند از تغییر وضعیت روحی خانم ها گرفته تا نوع تصمیم او درانتخاب شریک عشقی. مطالعات اخیر نگرانی جدید دیگری را به این لیست اضافه می کند: جلوگیری از بارداری از طریق تغییرات هورمونی ممکن است بخش هایی از مغز را کوچک کند و عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
این امکان وجود دارد که هورمون های ترکیبی که در قرص موجود هستند و احتمالا جلوگیری کننده از هورمون های طبیعی هستند که در یک خانم هنگام استفاده از قرص ها ایجاد می شود می توانند این تغییرات در ساختار و عملکرد مغزرا موجب شوند. این گفته در مطالعه جدیدی که در مجله “نقشه برداری مغز انسان” منتشر شده است بیان شده.
در مطالعه ای که بر روی ۹۰ خانم انجام گرفته است، عصب شناسان در دانشگاه UCLA کشف کرده اند که دو بخش کلیدی مغز، قشر اوربیتوفرونتال جانبی و قشر کمربندی خلفی در خانم هایی که از این قرص ها استفاده می کردند نازکتر از خانم هایی بود که استفاده نمی کردند.
قشر اوربیتوفرونتال جانبی نقش مهمی را در تنظیم احساسات و پاسخ به پاداش ها ایفا می کند، قشر کمربندی خلفی نیز با تفکرات داخلی درگیر است و هنگامی که ما خاطرات گذشته را به یاد می آوریم و برای آینده برنامه ریزی می کنیم فعالیت آن افزایش می یابد.
تغییرات در قشر اوربیتوفرونتال جانبی می توانند عامل افزایش نگرانی و نشانه های افسردگی باشند که خانم ها هنگامی که این قرص ها را مصرف می کنند تجربه می کنند.
نیکول پیترسون ، یک عصب شناس در دانشگاه UCLA و نویسنده اصلی مطالعه در این رابطه می گوید:” بعضی از خانم ها احساسات منفی را تجربه می کنند که از عوارض جانبی این قرص هاست با این حال نتایج تحقیقات علمی در این رابطه متفاوت بوده است. بنابراین ممکن است این تغییرات در قشر اوربیتوفرونتال جانبی با تغییرات احساسی که بعضی از خانمهایی که قرص های ضد بارداری می خورند تجربه می کنند مرتبط باشد.”
محققان هنوز مشخص نکرده اند که آیا این تغییرات دائمی هستند ویا تنها تا زمانی که فرد قرص مصرف می کند باقی می مانند.
پیترسون می گوید:” ما باید مطالعات بیشتری انجام دهیم تا بفهمیم چه رفتارهایی ممکن است تغییر کنند اما این مطالعه به ما هدف هایی را برای شروع می دهد و من فکر می کنیم در درجه اول باید تاثیر قرص های ضد بارداری بر روی تنظیم احساسات مورد بررسی قرار گیرد.”
یافته های جدید، نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ انجام شده است را رد می کند. نتایجی که در آن گفته شده بود این قرص ها بخش هایی از مغز را که با یادگیری، حافظه و تنظیم احساسات مرتبط هستند را ضخیم تر می کند.
درحال حاضر، تحقیقات بر روی تاثیرات عصب شناسی این قرص ها محدود است و درنتیجه رسیدن به یک نتیجه مشکل است با این حال بعضی از محققان می گویند که تحقیقات اولیه دلیلی هستند که مراقب تر باشیم.
به گزارش مجله خبری لحظه نما کرگ کینزی، عصب شناس، در امریکن ساینتیفیک در مورد مطالعه سال ۲۰۱۰ می نویسد:” این احتمال که یک شکل قابل قبولی از جلوگیری از بارداری به شیوه شیمیایی این توانایی را دارد که ساختار مغز انسان را تغییر دهد یک دلیل برای نگرانی است حتی اگر این تغییرات در لحظه حاضر بی خطر به نظر برسند. درهر شرایطی خانم ها باید تمام اطلاعات پزشکی و عصب شناسی را که می تواند در تصمیم گیری آنها برای جلوگیری از بارداری به شیوه هورمونی تاثیر بگذارد داشته باشند.”